Site Title

Lithograaf

Vertaalslag tussen ontwerper en drukker

Wanneer u zelf een ontwerp heeft gemaakt voor bijvoorbeeld een visitekaartje of een logo, dan kan een lithograaf u helpen bij het drukklaar maken van uw digitale ontwerp. Een lithograaf zorgt er in feite voor dat uw drukwerk vertaald wordt naar een kant-en-klaar product waarmee de drukker aan de slag kan. Als het ware maakt de lithograaf de vertaalslag tussen ontwerper en drukkerij die nogal eens onderschat wordt. Omdat een drukker met andere standaarden werkt op het gebied van kleur, maar ook doordat er met dots wordt gewerkt in plaats van met pixels, moet er een vertaalslag gemaakt worden tussen beide.

Designservice_HOME_6

Drukklaar maken van uw ontwerp

Wanneer u het ontwerpen graag in eigen beheer houdt, dan zou de lithograaf uitkomst kunnen bieden. Bij designservice by Joost Verbruggen kunnen wij veel voor u betekenen. Wij kunnen voor u ook als lithograaf functioneren. Omdat de ontwerper van Designservice zelf ruim 20 jaar ervaring heeft binnen het ontwerpvak weet hij als geen ander waar rekening mee gehouden moet worden bij drukwerk. Joost Verbruggen is werkzaam geweest bij diverse reclame- en designbureaus waar hij diverse grote namen als klant had. Nu hij als zelfstandige werkt kan hij beginnende ontwerpers of amateur ontwerpers ondersteunen bij het drukklaar maken van hun ontwerpen. U voorkomt hiermee dat de kleuren, de scherpte van de afbeelding en het formaat van het ontwerp afwijken van wat uw ontworpen heeft. De keuze voor het papier speelt hierin ook een grote rol. Een lithograaf in de arm nemen kan u hierbij helpen. Zeker wanneer u niet wist dat bovenstaande factoren van belang zijn.

Checklist: Heeft u een lithograaf nodig?

  • Weet u welk papier het beste past bij uw ontwerp?
  • Kunt u de kleurstandaarden aanpassen naar de standaarden van een drukkerij?
  • Wist u dit? Eerst een proefdruk maken en dan pas een grote oplage laten drukken?
  • Heeft u weleens van een lithograaf gehoord?

Als u meer dan één vragen met ‘nee’ heeft beantwoord, dan is het aan te raden om op zijn minst even contact op te nemen met Designservcie by joost Verbruggen. U kunt uw vragen dan bij hem neerleggen en zelf beoordelen of u een lithograaf nodig heeft.

Contact en meer informatie

Wilt u meer weten over lithografie en de rol die Designservice by Joost Verbruggen hierin kan spelen? U mag altijd vrijblijvend contact opnemen en uw vragen bij deze ontwerper neerleggen. Bel 06-51424537 en kom erachter wat deze ontwerper als lithograaf bij kan dragen aan uw ontwerp.

back to top